19 Augustus 2019 - Door Pure Jersey
 

Pure Jersey HEERLIJK OUD bekroond in categorie ‘Beste Nieuwe Zuivel Product’

 
Bodegraven - In de prestigieuze International Cheese & Dairy awards is Pure Jersey HEERLIJK OUD in de prijzen gevallen. Als enige Nederlandse kaas in de top drie, mag de kaas zich met trots ‘Beste Nederlandse kaas van 2019’ noemen. De kaas is beoordeeld op smaak, geur, consistentie en uiterlijk waarmee hij brons heeft behaald binnen de categorie.
 

Puur
Pure Jersey Heerlijk Oud is gemaakt van speciale niet-afgeroomde melk van Hollandse Jersey koeien. De Jersey koe is een uniek zuiver oer-ras, met een romige en zuivere melk. Dit maakt Jersey kaas bijzonder smaakvol. Pure Jersey Heerlijk Oud is gemaakt volgens oude traditie van de kaasmeester, en is minstens 1 jaar natuurlijk gerijpt op houten planken. Deze oude kaas onderscheidt zich met zijn rijke, volgerijpte en vooral romige smaak. Daarnaast is hij vrij van kleur- en smaakstoffen, bevat hij geen conserveermiddelen én is hij volledig vegetarisch. Naast Pure Jersey Heerlijk Oud is de kaas ook verkrijgbaar in Smaakvol Mild, Romig Belegen en Vol Pikant.

 
International Cheese Awards
De International Cheese Awards is één van de grootste kaasshows ter wereld. In deze editie van 2019, die plaatsvond in het Britse Nantwich, werden meer dan 5.000 kazen uit 30 landen gekeurd verdeeld over verschillende categorieën. Pure Jersey Heerlijk Oud is door een internationale jury gekeurd als nr 3 in zijn categorie wereldwijd.


 

...Vragen of
opmerkingen?